Scam/Fraud dari nombor +1300888123 @ +100.

/
0 Comments
blog along25 scam jangan tertipu tm fraud conned nombor number +1300888123 +100
Pic credit to Mr. Goo

Assalamualaikum w.b.t. Hi semua. Aku baru jeee dapat call dari number +1-300-888-123 claimed to be from TM. Suara ala2 voicemail konon2nya, cakap aku ada tunggakan bil dengan TM dah 3 bulan. Suruh buat payment kat branch TM terdekat. Then suruh press 0 untuk details. Aku press, dia replay balik voicemail tadi then disconnected. pastu aku call balik, engaged.

Fakta untuk korang: aku xde kena mengena dengan TM. aku syak
TM salah number. huhu.

Aku terus tanya Mr. Goo nombor tu (niat tu kot2 bawak ke TM punyer web page) & suprisingly dah banyak scam @ TM Fraud yang involved nombor tu & nombor +100. Sila klik untuk kes yg related - transfer duit tanpa di sedari. Itu 1 kes je laaa lain2 banyak lagi korang leh baca kat Mr. Goo. AKu jumpa banyak kes ni pada tahun 2012. Untuk 2013 tak banyak sangat. Maybe diorang slow down ke apa ke bagi orang lupa.

dari bacaan aku, diorang ni professional buat keje ni. sampai bagi no aduan kat BNM untuk kes2 mcm ni. padahal tu smua keje diorang jugak. hati-hati yea. dalam kita nak beraya ni, ada jugak orang nak amik kesempatan untuk dapat duit segera.

kesimpulannya, never ever ignore our 6th sense. Allah tu Maha Melindungi, insya-Allah.



Webbek: tak baek tauuuu buat keje cam tu. kalau tenang sekarang, satu hari pasti tak tenang. huhu.


You may also like

No comments:

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts