Along Checked-In: Capricciosa Pasta & Pizza, Sunway Pyramid.

/
0 Comments
Assalamualaikum w.b.t. 

Hi semua. Salam lebaran! of course masih trasa mood raya walaupun kat opis aku ni dingin-dingin beku jeeee environmentnye. huhu.

Jangan kagum cepat sangat bila tengok tajuk pasal makan-makan ni kan. sebab mesti cam anti-klimak, musim makan-makan ni sempat lagi aku nak checked-in perut ek. ni checked-in masa bulan poce ari tu. aku delayed kan update sebab xnak makruhkan poce korang semua bila tengok/baca/telan air liur dengan post aku ni. ha ha ha.

aku tak ingat camner aku leh sangkut kat restoran ni tapi aku follow je laa sebab menu2 dia tu kan. pastu yang buat aku lagi tertarik, dia dah dapatkan sijil Halal dari JAKIM. yay! jom intai! errrrrrrr maksud aku menu kami. jangan intai lain lak. gegegege.

sebelum tu, maafkan kualiti gambar sebab tak guna camera baby i. huhu.


blog along25 restoran capricciosa restaurant review blog makan pasta pizza makanan itali italian food sedap best sunway pyramid halal jakim
sila layan...
sebaik booking. lau tak, nangis je laa kat entrance tu. huhu.

blog along25 restoran capricciosa restaurant review blog makan pasta pizza makanan itali italian food sedap best sunway pyramid halal jakim
complimentary dates untuk waktu berbuka nanti.

blog along25 restoran capricciosa restaurant review blog makan pasta pizza makanan itali italian food sedap best sunway pyramid halal jakim
Menu hero2 kecik: Cheese Baked Rice, RM19.90
size dia agak besar tau.

blog along25 restoran capricciosa restaurant review blog makan pasta pizza makanan itali italian food sedap best sunway pyramid halal jakim
kiri: Lychee pop, large (1L), RM19.90. lau 1 cawan (RM9.90).
kanan: Creamy Coffee Jelly, RM9.90.

blog along25 restoran capricciosa restaurant review blog makan pasta pizza makanan itali italian food sedap best sunway pyramid halal jakim
Crab meat potato salad, RM9.90 (regular).
ala2 mashed potato yang ada carrot yang di racik.
rasanyer velvety cumanye bau crab meat je tak masuk dek hidung aku. huhu.

blog along25 restoran capricciosa restaurant review blog makan pasta pizza makanan itali italian food sedap best sunway pyramid halal jakim
Smoked Salmon Salad, RM11.90 (light).

blog along25 restoran capricciosa restaurant review blog makan pasta pizza makanan itali italian food sedap best sunway pyramid halal jakim
Fresh Pappardelle Pasta Spicy Ragu, RM29.90.
datang dengan 3 side dishes - potato salad, meat ball & terung apa ntah.
fresh pasta ni laaa yang buat aku teringin sangat mai sini.
nak gak tau camner rasa pasta segar tu. huhu. sedap!
di masak al-dente lak tu. tapi idaklee spicy bebeno.
cam rasa sos tomato. lau ajar anak2 aku tahap spicy cam ni, kompom diorang makan.
kalaulah aku introduce tahap spicy orang melayu kat itali, harus menangis depa ni.

untuk fresh pasta, leh pilih samada fettucini @ pappardelle cam aku amik tu.
korang pilih jenis pasta tu ikut topping korang jugak la.

blog along25 restoran capricciosa restaurant review blog makan pasta pizza makanan itali italian food sedap best sunway pyramid halal jakim
Pizza Capricciosa, RM22.90.

total damage untuk hari tu termasuk hot tea yang takde dalam gambo ni adalah RM147.55. Dah rasa, puas hati. dia nyer menu tu smua okek, sedap. tapi keinginan untuk pergi balik, xde lagik. yang penting aku dah tau rasa fresh pasta tu camner. hehehe.

okekla, skian update dari aku. lau nak tengok details, leh klik sini

sebelum aku blah, pesanan untuk diri aku - jangan perasan nak balik awal. bulan poce dah habis! uuuuwaaaaaaa!


Webbek: Pasta doesn't make you fat. How much pasta you eat makes you fat. ~Giada De Laurentiis.


You may also like

No comments:

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts