Not wordlessly Thursday.

/
2 Comments
Assalamualaikum w.b.t. 

Hi peeps! pe habaq smua? tajuk di atas takde ekna mengena dengan post aku ari ni. huhu. Post ni, dah lama patutnye di update. Tapi aku kan bizi konon2nya. huhu. Post Hari Raya 2013 boleh jadik post hari raya haji 2013. jangan marah nooo.

Tahun ni giliran raya kat sebelah aku lak @Gelang Patah. di situlah tempat lahir aku. kampung aku. tolong kawal skit pembangunan, etc. lama-lama, anak cucu aku takde kampung. pesanan ini ditujukan untuk semua kawasan di malaysia.
 

actually banyak beza raya kat sebelah aku & sebelah husband aku. pape pun, wa layan je.. embrace the changes. huhu.

lau nak tau camner ruper raya kat belah aku, jom follow!

blog along25 hari raya 2013 anyaman ketupat anyam ketupat palas bakar lemang jaga api lemang suasana hari raya di kampung traditional tradisional
sebelum cuti kena keje la kan.
di sebabkan tahun ni raya skali dgn cuti skolah, lama tutup taska anak2 aku.
nak jimat cuit, wa cuti panjang lepas raya.
so hari selasa masih keje okek. ni buktinya. huhu.



blog along25 hari raya 2013 anyaman ketupat anyam ketupat palas bakar lemang jaga api lemang suasana hari raya di kampung traditional tradisional
kuih tradisional aku.
i repeat, "kuih traditional 'aku'". paham2 la kan napa.
tahun ni sempat buat cornflakes madu al-shifa je.
tak dan nak buat kuih semprit AKA dahlia.
tu pun buat 2x. 1kg cornflakes aku guna.
still tak cukup. tahun depan amik order la. haahaha.

pemborong = anak2 aku. hehehe.

blog along25 hari raya 2013 anyaman ketupat anyam ketupat palas bakar lemang jaga api lemang suasana hari raya di kampung traditional tradisional
haaa..ni dah smpi gelang patah la ni.
tahun ni smua anak, menantu, cucu beraya dengan mak.
so banyak tenaga buruh utk di kerah.
anyam ketupat, jaga api lemang & anyam ketupat palas utk abah.

blog along25 hari raya 2013 anyaman ketupat anyam ketupat palas bakar lemang jaga api lemang suasana hari raya di kampung traditional tradisional
tengok, yang kecik pun tak terkecuali tau...
esok nenek bg upah duit raya. huhu.

blog along25 hari raya 2013 anyaman ketupat anyam ketupat palas bakar lemang jaga api lemang suasana hari raya di kampung traditional tradisional
gambo di pagi raya.
Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin dari kami 4U2C sekeluarga.

haaaa! inilah keluarga aku. meriah kan.
kami 3 bradik dah kawen. 2 yg peace tu masih single.
available? tak sure. haahha.
setakat ni cucu-cucu mak aku smua lelaki sebab anak dia smua perempuan.
orang tua laa yg cakap. kiasan la kot.
rezki Allah bagi :)

blog along25 hari raya 2013 anyaman ketupat anyam ketupat palas bakar lemang jaga api lemang suasana hari raya di kampung traditional tradisional
5 dara yang tak berapa pingitan. hehehehe.
sayalah yang bongsu. muahahhaha.

blog along25 hari raya 2013 anyaman ketupat anyam ketupat palas bakar lemang jaga api lemang suasana hari raya di kampung traditional tradisional
ni dengan incik suami lak.
terima kasih kerana meramaikan kaum adam di rumah mak.
lau tak, sian abah sorang2...

blog along25 hari raya 2013 anyaman ketupat anyam ketupat palas bakar lemang jaga api lemang suasana hari raya di kampung traditional tradisional
yay! comei tak kak ton kak long?
jangan tanya mana hero-hero aku dapat bakat & gaya posing. huk2.

blog along25 hari raya 2013 anyaman ketupat anyam ketupat palas bakar lemang jaga api lemang suasana hari raya di kampung traditional tradisional
org pempuan ni, bukan je pantang nampak cermin.
kamera pun pantang nampak tau.
berdiri hala mana, muka hala mana..
ada kami kisah? Hafiy je kisah.


blog along25 hari raya 2013 anyaman ketupat anyam ketupat palas bakar lemang jaga api lemang suasana hari raya di kampung traditional tradisional
Mak Jah dan lelaki-lelaki dalam hidupnyer ;)

blog along25 hari raya 2013 anyaman ketupat anyam ketupat palas bakar lemang jaga api lemang suasana hari raya di kampung traditional tradisional
meriah kan?
ni baru sepupu-sepupu aku dari 1 makcik!
ada yg dok melepak ujung kiri & kanan, tak masuk laa dalam gambar kan.
mak aku ada 10 orang adik bradik yg hidup masa kecik2 dulu.
so, bayangkan lau buat kenduri, penuh sdara mara je laa dulu.
ni je aku sempat snap. lain2 tak larat dah.

habis dah gambo. itu lee dia kisah raya keluarga aku. raya pertama memang raya rumah makcik pakcik dulu. then, baru pi rumah lain2. lemang 27 batang, ketupat 100 lebey bijik, ketupat palas 60 bijik lebey, Alhamdulillah habis smua di raya pertama. pakcik aku yg dtg braya malam, goreng mee je. itu rezki yg ada. lepak meamng lepak. tapi namanya pun raya kan. tak dapat waktu2 lain. keunikan kita orang melayu. kena jaga tu. lau tak, anak cucu aku takde beza waktu raya ke tak. huhu.

bulan depan raya haji balik perlis lak. insya-Allah. u heard it right. i kan Kutub Utara Kutub Selatan. ahaks!


Webbek: poce hari terakhir memang paling mencabo... hari yg sgt panjang. huhu.


You may also like

2 comments:

fuza said...

mak aiiii...lemang 27 batang pun habis? hebattt pengangan mak jah. Eh..erin pakai baju modish mode ke?

aku along said...

fuza: aisehh... sori lambat balas. yezzer dia pki baju MMH. lemang kerahan tenaga anak2 menantu dia, mau tak sedap. hehehehe.

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts