Project Life @MH 2014 | Week 1.

/
4 Comments
Assalamualaikum w.b.t. 

Hi peeps. Sesudah berkenalan serba ringkas dengan Project Life @MH 2014, aku nak update untuk minggu pertama dalam Project Life @MH 2014 di minggu 1 = Week 1 :)

project life 2014 in malaysia diari bergambar mingguan picture diary artwork scrapbook pocket
Week 1

Setiap minggu, akan guna 2 lai. Untuk memula ni, aku xde tulis. Byk gambar. Still in learning process from time to time to improve my artwork (^_^)  Lau korang perasan, US nyer Project Life berpocket. Aku nyer ni, memang aku tepek kat selai photo paper pastu print. Go slow k. Mek Becky Higgins pun amik masa brp tahun untuk evolve. Ni kata-kata orang yg xnak beli kit dia. heheheh.

project life 2014 in malaysia diari bergambar mingguan picture diary artwork scrapbook pocket
It's all about people & food :wink:

Untuk 1st page ni, WAJIB ada week berapa & date dia. Pastu aku letakla xtvt budak2 ni. Pool tu baru beli. hehehe. Seksi gitu! New year steamboat kat P8. Background pattern dapat dr Mr. Goo. Button & stickers from my collection.

project life 2014 in malaysia diari bergambar mingguan picture diary artwork scrapbook pocket
Back to school. You go boys!

Untuk 2nd page, aku sengaja fokus kat persiapan sekolah & apa2 yg related dengannyer. Hazim dah masuk darjah 1 tahun ni. Hafiy lak tumpang tabika Kemas along dia dulu. Alhamdulillah smua okek kecuali Hafiy carik along dia instead of mama or papa. terrrbayek ko nak. Alhamdulillah tak lama gak drama dia :) Terserlah kejakonan mama dia sbb anak2 baru masuk sekolah. Smue benda berlabel & berjahit. Tak tengok lagik magic adhesive wrapper tu (sila rujuk IG aku). Memang aku suker! Semua yg berprinted, thanks to Mr. Goo. Alphabet & numbers stamped manually dr collection aku. Star & smiley, guna art puncher aku.

Oh ya. Lau korang nak tau, aku beria-ia buat Project Life ni pun supaya leh jadik pemangkin untuk aku buang sawang kat blog aku ni jugak. Hip! Hip! Hooray! Hip! Hip! Hooray!

Nanti, lau kita susah nak jumpa, korang singgah je laa blog aku ni. In shaa Allah terasa dekat di hati. Eceh! 

Okekla jumpa minggu depan In shaa Allah untuk week 2 nyer update ;) Xdan nak upload minggu ni. huhu.



Webbek: The beginning is always the end of something else.


You may also like

4 comments:

.anisZ. said...

Comel nya gamba besantai dalam pool tuuuu.... All the best... mmg syok tgk :D

M1ss F0r3st said...

TQ Aunty Anis. pool zaman abang dia berluabng sudah. moral of the story, beli pool yg xyah pam. ez mentenance. hehehehe.

.anisZ. said...

Pool takyah pam??? Tak larat aku nk korek lantai kt balkoni tuuuu ha ha ha

M1ss F0r3st said...

aunty anisz,

yea betut tu... dulu2 along hazim guna pool mcm ni.. http://i01.i.aliimg.com/wsphoto/v2/546452063_1/Free-DHL-Shipping-INTEX-56441-font-b-kids-b-font-font-b-inflatable-b-font-swimming.jpg
nak lawo masa tu. lg pun tak confident dgn jenis lipat2. hehehe. tp tiap2 kali guna kena pam. dah siap kena re-pam (betut ke word ni?) sbb xde space nak simpan. once dia berlubang kat dinding dia tu, others layer tak support & tak function. huhu.

now guna mcm ni. http://imshopping.rediff.com/imgshop/450-450/shopping/pixs/946/0/020toy_may2010._6-feet-swimming-pool-for-kids.jpg
jenis lipat je. EZ MAINTENANCE :) nak mandi -> bukak, isi air, mandi.
dah siap -> buang air, jemur bg kering, lipat. mudah.

budak2 pun takde laa tak tertahan-tahan nak masuk dlm pool tu. huhu. skian, duta swimming pool budak2. hehehehe

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts