Project Life @MH 2014.

/
0 Comments
Assalamualaikum w.b.t. 

Hi peeps. Ari tu aku dah janji nak citer pasal personal project aku kan. Silalah baca post ni betut2 k (^_^)

Tahun ni, aku dah assignkan 1 task kat diri aku sendrik iaitu untuk buat Project Life. Apa tu Project Life? Ahh ha! Project Life dah start since 2008 kat US. Pada diorang, (based on pemahaman aku ni kan) project life ni adalah pocket scrapbook. Diorang kan suker scrapbook2 ni. So, mek Becky Higgins ni dia yang mulakan pada tahun 2008 then evolve dari situ. Now dia dah provide kits untuk project life ni.

Okek. Lau aku intepretkan pulak Project Life ni ikut budaya setempat kita, aku cakap Project Life ni adalah diari bergambar mingguan. haaaaa. Sure korang dapat tangkap kan. Setiap minggu kita akan compilekan apa yang kita buat, apa terjadi kat kita, nak tulis apa pun boleh & last but not least, deco laaa sesuka hati mu.

Aku takdelah beli kit dari mek ni. Aku beli sendirik je. Kat Malaysia k. huhu. File folder, folder refill, photo paper, then barang2 comei yang lain2 yang mampu milik. Lepas tu aku buat template sendrik & print. 

Beza Project Life US dengan Project Life Aku? Diorang nyer folder refill tu, dah memang berpocket (ingat tak pocket scrapbook. so, harusla berpocketkan), guna software dia untuk upload gambar & print & simpan dalam pocket ko eh scrapbook ko. Walla, dah siap!

Aku nyer lak, dah nama pun template sesuke hatiku, dia takdela berpocket. Korang tengokla sendirik untuk details. huhu. So, sekarang ni lau jumpa benda2 comei yang murah2 mmg aku rembat.

Kelebihan dia? For sure aku nak simpan memory tu. Kadang2 kita tak lupa cuma kita tak recall dari memory kita pasai banyak benda ko kita buat. Hopefully dengan adanyer Project Life ni, kita tak lupa apa yang kita dah buat. Sambil2 duduk layan jiwang tu leh la selak2 folder Project Life ni kan. huhu. Sebenarnye aku dah jumpa benda alah ni dari tahun lepas tapi gatal laaa nak jugak tunggu tahun baru untuk start. Lagi pun banyak sebab untuk aku start tahun ni. eceh!

So, aku dah buat main cover untuk Project Life @MH 2014. Silalah layan. Aku guna spring @ summer kit ntah dari blogger mana ntah. Lupa wei. Sebab simpan kat notebook lama. sebab tu le aku ekna buat project life ni. hehehe. Then aku tambahla button2 skit, dengan sticker glitter tu. Lawa tak? lawa tak?

project life 2014 project life malaysia kit tutorial diari bergambar pocket scrapbook poket diari mingguan
Project Life @MH 2014.

Lau korang nak tengok project life by mat saleh, leh klik sini & googlela lagi untuk tengok hasil orang2 lain. Memang tak leh nak cakap apa la wei. Artwork diorang lagi tinggi dr aku yang amatur ni. In shaa Allah, aku pun akan evolve cam tu gak. Leh la aku buat kit untuk korang lak. Kan kan kan? (@_@)
 

Webbek: Keep a diary, and someday it'll keep you. ~Mae West.
It's not easy keeping a diary. You have to be pretty committed.  ~Karl Pilkington.


You may also like

No comments:

Powered by Blogger.

Contact Us

Name

Email *

Message *

Orang Kampung Saya

Mother Earth Lovers

Chocodates Supplier

Chocodates Supplier
Click picture to get the chocolatey taste (^_^)

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Chop!

Popular Posts